Sníh taje, zimní bundy pomalu nahrazujeme lehčími kabátky a někteří už dokonce suší prádlo na balkónech a zahradách. To znamená jediné. Přišlo jaro! Ideální doba uklidit zahradu a připravit ji na další sezónu. Jak začít a kam se zahradním odpadem?

Odstraňte suché a odumřelé rostliny

Zatímco v zimě suché listí chránilo hmyz a jiné živočichy před mrazem, teď přišel vhodný čas vše suché a poškozené odstranit, aby měl nově rašící zelený život dostatek prostoru pro růst. Ze stromů odstříhejte suché větve, shrábněte popadané listí, vyčistěte okrasné jezírko a zastřihněte živý plot. Spolu s přicházejícím sluníčkem tak bude vaše zahrada jako ze škatulky!

Kam s odpadem? Do kompostéru!

Máte uklizeno, zahrada je plně připravena k jarnímu rozpuku, ale vedle vás se nakupila hromádka odpadu. Kam s ním? Do kompostéru! Přece se nepřipravíte o kvalitní hnojivo zdarma. Naše firma Jelínek-Trading nabízí kompostéry z recyklovaného plastu, které se o zelený odpad náležitě postarají.

Kompostér nebo kompostovací silo?

Obě varianty nabízí levnou a jednoduchou likvidaci bioodpadu a zároveň tak vytváří hnojivo, které na své zahradě ještě moc rádi využijete. Zatímco kompostér slouží jako nádoba na odpad, silo pouze dodává nevzhledné hromadě kompostu tvar. Jinak jsou jejich kompostovací schopnosti téměř totožné. Rozhodnutí je jen na vás.

Mrkněte se na výběr našich kompostérů a dle velikosti vaší zahrady si zvolte ten pravý.

Přejeme vám spoustu slunečných dnů!