Trávíte na zahradě každou volnou chvilku, nebo jen zkrátka máte rozlehlý pozemek? Mrkněte se na novinku od Jelínek–Trading. Silo S 1050 pojme až 10 košů trávy či několik koleček shrabaného listí, a tak hravě obslouží zahradu o rozloze větší než 1 500 m². Navnadili jsme vás? Čtěte dále!

Skvělý pomocník pro zkušené zahrádkáře i začátečníky

Pokud máte kompost na volné hromadě nebo starý dřevěný kompostér, uvažujete zřejmě spíše o silu než o plastovém kompostéru. Silo je pro začátky kompostování dobrá volba. Udrží bioodpad pohromadě a určí mu jasné hranice. Tak se vám bude kompost lépe provzdušňovat i vybírat.

Začínáte s kompostováním? Přečtěte si rady, jak na to.

Rozdíl mezi kompostovacím silem a kompostérem

Plastová kompostovací sila jsou skvělá pro tzv. rychlokompost a hodí se spíše do rozlehlých zahrad. Kompostér je nádoba s víkem, ve které se recykluje organický materiál a vytváří kvalitní přírodní hnojivo. Kompostér ani silo nemají dno, aby se do kompostu dostaly mikroorganismy, červi a žížaly.

Kompostér, nebo silo? Přečtěte si, co je lepší.

Parametry sila S 1050

  • barva: černá
  • hmotnost: 22 kg
  • objem: 1050 l
  • průměr půdorysu: 120 cm
  • výška: 115 cm

Kompostujte ekologicky

Kompostéry a kompostovací sila Jelínek–Trading jsou vyrobené ze 100% recyklovaného plastu, a tak šetří životní prostředí. Kompostováním získáte kvalitní hnojivo. Díky němu vracíte do půdy živiny a zlepšujete její vlastnosti.

Pro další tipy a rady ohledně kompostování navštivte náš blog.